Perustettu jo
vuonna 1973
Suomen Taikurit ry perustettiin vuonna 1972. Alunperin nimi oli Taikaritarit ry. Nimi muutettiin nykyiseen muotoonsa vuonna 2002.
Suomen suurin
taikuriyhdistys
Olemme Suomen suurin ja aktiivisin taikuriyhdistys. Vuotuisista tapahtumista mainittakoon viikkotapaamiset, jäsenillat, kongressit, kilpailut ja luennot.

Uutiset

Suomen taikurit ry:n syyskokous Cirkossa 24.9.2017.Syyskokouksessa oli tällä kertaa 8 koe-esiintymistä. Kaikki hakijat hyväksyttiin, joten seura sai viisi uutta noviisijäsentä, ja kolme vanhaa noviisijäsentä korotettiin täysivaltaisiksi jäseniksi. Tervetuloa mukaan kaikki uudet tulokkaat!

Varsinainen kokous hoitui työjärjestyksen mukaan. Puheenjohtajana jatkaa Miika Pelkonen, ja muun hallituksen näet etusivulta. Suomen Taikurit Ry pyrkii vuonna 2018 järjestämään vielä enemmän tapahtumia ja tuomaan taikuutta lisää Suomalaisille.

Kokouksen jälkeen Petri Purho luennoi paikallaolijoille, minkä jälkeen jatkettiin normaaleissa Sunnuntaisessio-merkeissä.

Minikongressi ja Ravintolataikuuden Suomi-Ruotsi maaottelu 2016

Ravintolataikuuden maaotteluvoitto meni Mystikko Alexanderille, joka sijoittui SM kilpailuissa viime vuonna toiseksi. Toinen oli ruotsalainen, taiteilijanimellä Mr Fox esiintynyt taikuri. Kolmantena niin-ikään ruotsalainen Ville Boman. Neljännen sijan vei taikuri Markus Tervo ja viidenneksi ruotsalainen Rolf Isberg.

Minikongressin suomi/ruotsi lähitaikuusmaaottelun tulokset ja pisteet:

  • 1. Pasi Hyvärinen alias Mystikko Alexander 193,5 pistettä
  • 2. Mr Fox (ruotsi) 189 pistettä
  • 3. Ville Boman (ruotsi) 186 pistettä
  • 4. Markus Tervo 180,5 pistettä
  • 5. Rolf Isberg (ruotsi) 152,5 pistettä

Minikongressin luennoitsija oli Karl Hein USA:sta. Karlin luentoa oli seuraamassa noin 60 taikuria ja hän piti hyvin mielenkiintoisen luennon, johon hän yhdisti kortti, kolikko ja rubikinkuutiolla tehtyä taikuutta.

Kongressi alkoi klo 16.00 ravintolataikuuden kisojen karsinnoilla, jotka pidettiin ravintola Nyyrikin alakerrassa. Kisaan osallistui 14 taikuria (7 ruotsalaista ja 7 suomalaista), joista 5 pääsi illan finaliin. Klo 18 oli Karl Heinin luento. Klo 20 alkoi kilpailu ja lopuksi kilpailun voittaja sekä Karl Hein esiintyivät täydelle ravintolasalille.

Suomen nettitaikuri 2016 videokisan tulokset:


Voittajaksi kruunattiin Miika Korkatin video.

Tässä järjestys ja pisteet.
Pistelasku toteutetaan kilpailussa siten, että jokainen tuomari antaa omasta mielestä parhaalle videolla yhden pisteen, toiseksi sijoittuvalle kaksi pistettä jne. Siksi vähiten pisteitä saanut on voittaja ja eniten pisteitä saanut on viimeinen.

  • 1. Miika Korkatti 5 pistettä
  • 2. Joni Pakanen 8 pistettä
  • 3. Kristian Backman 14 pistettä
  • 4. Juha-Matti Ristiharju 17 pistettä
  • jaettu 5 ja 6 sija Riku Pajari sekä Daniel Ahonen 20 pistettä

Suomen taikurit ry ja Markku Purho ky onnittelevat voittajia ja kiittävät kaikkia osallistujia.

Suomen nettitaikuri 2015 videokilpailun tuloksetNettitaikuri videokisa on ratkennut ja voittajaksi kruunattiin Kristian Backmanin video.

Toiseksi tuli samalla pistemäärällä Toni Hellström ja kolmanneksi Markus Tervo.

Voittaja Kristian Backman on Suomen Nettitaikuri 2015 ja saa vapaasti käyttää titteliä mediassa. Toni Hellströmille ja Markus Tervolle on annettu lahjakortit Markku Purhon liikeeseen Suomen taikurit ry:n Minikongressin yhteydessä 7.10.2015. Kristian Backmanille lahjakortti lähetetään postissa.

Suomen taikurit ry ja Markku Purho ky onnittelevat voittajia ja kiittävät kaikkia osallistujia. Alla tuomareiden jakamat pisteet parhaasta huonoimpaan. Huomatkaa, että tässä on käytetty käännettyä pistelaskusysteemiä, eli vähiten pisteitä saanut on voittaja.

1. Kristian Backman 10 pistettä
2. Toni Hellström 10 pistettä
3. Markus Tervo 14 pistettä
4. Konsta Saajanto 29 pistettä
5. Joonas Puhto ja Aleksanteri Nyberg 30 pistettä (jaettu samalla pistemäärällä)
6. Roope Seppälä 32 pistettä
7. Juha Salorinne 41 pistettä
8. Daniel Ahonen 43 pistettä
9. Riku Pajari 45 pistettä
10. Aapo Pelkonen 47 pistettä

Tässä linkit viiteen parhaaseen videoon:

1.Kristian Backman

2.Toni Hellström

3.Markus Tervo

4.Konsta Saajanto

5.Joonas Puhto

5.Aleksanteri Nyberg

Minikongressi 7.10.2015 Cirkossa Helsingissä


Ravintolataikuuden SM voitto meni Turkulaiselle Lauri Tuhkaselle. Toinen oli Mystikko Alexander 13 ja kolmantena edellisen vuoden voittaja Joni Pakanen.

Minikongressin luennoitsija oli John Carey, joka tuli Englannista. Johnin luento oli Cirkon Solmu salissa ja keräsi hyvän määrän kuulijoita. John on tullut hyvin kuuluisaksi viime vuosina taikureiden keskuudessa ja hän on ottanut monia taikureiden klassikkotemppuja ja rakentanut niistä uusia ja mielenkiintoisia versioita.

Kongressi alkoi klo 16.00 ravintolataikuuden SM kisojen karsinnoilla, jotka pidettiin Solmu salissa. Kisaan osallistui 16 taikuria, joista 5 pääsi illan finaliin.

Klo 18 oli John Careyn luento ja klo 20.00 siirryttii ravintola Lämpöön katsomaan ravintolataikuuden SM finaalia. Karsinnoista viisi läpipäässyttä taikuria kiersi viidessä pöydässä ja esitti kussakin 6 minuutin ohjelman. Tuomareina toimivat pöydissä istuvat maalikkotuomarit, jotka antoivat pisteet kouluarvosanoin 4-10.

Noin klo 21.30 kun pistelasku oli suoritettu ja voittaja selvinnyt. Esiintyivät voittaja sekä John Carey ravintola Lämpöön rakennetulla pienellä lavalla.

Kun tilaisuus Lämmössä oli ohi, noi klo 22.00, siirtyivät taikurit vielä Solmu saliin jossa pidettiin improvisaatiotaikuuden kilpailut. Improkilpailut ovat erittäin vaativa, mutta samalla hauska laji. Osallistujilla on 5 minuuttia aikaa katsoa pöydällä olevia erilaisia satunnaisesti valittuja esineitä ja miettiä niiden kanssa ohjelma. Sitten esiintyjä menee suoraan yleisön eteen ja esittää mitä mieleen on tullut. Välillä tulee ihan hyviä oivalluksia ja välillä vähemmän hyviä, mutta katsojilla riittää hauskuutta koko kilpailun ajan.

Improvisaatiotaikuuden kilpailun voitti Toomas Pitkänen, toisena Pete Purho ja kolmanneksi sijoittui Riku Pajari.