Perustettu jo
vuonna 1973
Suomen Taikurit ry perustettiin vuonna 1972. Alunperin nimi oli Taikaritarit ry. Nimi muutettiin nykyiseen muotoonsa vuonna 2002.
Suomen suurin
taikuriyhdistys
Olemme Suomen suurin ja aktiivisin taikuriyhdistys. Vuotuisista tapahtumista mainittakoon viikkotapaamiset, jäsenillat, kongressit, kilpailut ja luennot.

Yhdistyksen historiaa


S uomen Taikurit perusti vuonna 1972 Lasse Tiilikainen, Timo Jurva, Kari Levelä, Olavi Vainionpää sekä Timo Saikkonen. Nimi oli tuolloin Taikaritarit ry ja yhdistys sai nopeasti suuren suosion ja oli jo silloin suopeakatseinen varsinkin junioritaikureita kohtaan. Yhdistykseen oli "helppo" liittyä ja siellä vallitsi kotoinen tunnelma, kun taas monissa muissa sen ajan taikuriklubeissa saattoi olla hyvinkin sisäänpäin lämpeävä tunnelma.

J o 70-luvulla Suomen Taikurit alkoivat järjestää SM-kilpailuja junioreille ja juniorityö oli silloin muutenkin hyvin vahva osa yhdistyksen toimintaa. Ensimmäisen kilpailun voitti Raimo Patronen ja hopeaa vei Kari Levelä. Kilpailun huomionarvo oli melkoinen, sillä mm. Ilta-Sanomat teki aiheesta aukeaman jutun ja kotkalainen Eteenpäi –lehti hehkutti asiaa useammallakin sivulla.

Kilpailuja järjestettiin hotelleissa, kouluissa ja missä milloinkin, mutta 1980-luvulla tuli tavaksi järjestää junioritaikureiden SM-kilpailut Kouvolassa, joka toinen vuosi, Kouvolan Taikapäivien yhteydessä. Kouvolan taikapäivät ovat suuri Suomalainen taikatapahtuma jota isännöi Markku Purho.

Lasse Tiilikainen toimi monta vuotta yhdistyksen puheenjohtajana, mutta 80-luvun loppupuolella valtikka siirtyi nuoremmille. Taikaritareiden puheenjohtajina ovat olleet Tiilikaisen lisäksi mm. Pekka Gunst, Seppo Puolakka ja Dominicus Björkstam sekä tietenkin nykyinen, jo vuodesta 1998 ollut pitkäaikainen puheenjohtaja Kim Wist.

Yhdityksen tilinumero jäsenmaksuja ja kannatusjäsenmaksuja sekä lahjoituksia varten: Ålandsbanken FI20 6601 0001 1995 87